Písecké roštěnky na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 543.9 mg
  • Vláknina 1739.8 mg
  • Vitamín A 1739.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.

  • 2

    Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, na okrajích nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme je olejem a necháme v chladu uležet.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu sádla a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Poté na maso nalijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou, až jsou měkké.

  • 4

    V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a dozlatova v něm usmažíme nakrájenou cibuli, kterou potom vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.

  • 5

    Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmaženou cibuli, polijeme je šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu