Písecké roštěnky na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 28 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 88.7 mg
- Draslík 543.9 mg
- Vláknina 1739.8 mg
- Vitamín A 1739.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
-
2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, na okrajích nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme je olejem a necháme v chladu uležet.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu sádla a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Poté na maso nalijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou, až jsou měkké.
-
4
V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a dozlatova v něm usmažíme nakrájenou cibuli, kterou potom vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
-
5
Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmaženou cibuli, polijeme je šťávou a podáváme.