Pečený králík s plněnou cibulí a špenátem
Suroviny
- 300 g Brambory
- 100 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 70 g Sýr Parmezán
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Česnek
- 30 g Česnek
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 1000 g Králík
- 20 g Jíška hotová tmavá
- 500 ml Vývar slepičí
- 4 ks Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1002 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 54 g
- Sodík 2268 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 252.9 mg
- Draslík 1932.5 mg
- Vláknina 13295 mg
- Vitamín A 13295 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme, v pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce králíka a zprudka osmahneme ze všech stran. Králíka vyjmeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem a slaninou nasypeme do výpeku v pekáčku, orestujeme, vrátíme zpět králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby péct. Za občasného podlévání pečeme asi 35 minut. Králíka vyjmeme, vypečenou šťávu necháme vysmahnout na tuk, zalijeme vývarem, provaříme, zahustíme jíškou, povaříme tři minuty a odstavíme.
-
2
Čtyři větší cibule oloupeme, odřízneme vršek, vydlabeme, cibule vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Vydlabanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme, vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přimícháme osmahnutou cibuli, strouhaný parmezán, touto směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme zpět na plech s papírem a zapékáme asi 20 minut. Špenátové listy posekáme nahrubo, promícháme s prolisovaným česnekem a osmahneme na másle.
-
3
Na talíře upravíme porce králíka, doplníme plněnými cibulemi a kopečkem špenátu. Nakone přelijeme omáčkou z pekáčku.