Rychlé žitné škubánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 6 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 73.2 mg
- Vláknina 1700 mg
- Vitamín A 1700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci nasucho opražíme žitnou mouku se solí. Musí mít světlou růžovou barvu. Do mouky utvoříme obráceným koncem vařečky otvory a hned přilijeme vařící vodu (podle potřeby 4-5 dl), mouku rozšťoucháme, hrnec zakryjeme poklicí na 15-20 minut.
-
2
Mezitím si oloupeme cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova.
-
3
Ze vzniklé škubánkové masy lžící vykrajujeme škubánky a klademe je na pánev do rozpáleného sádla. Osmažíme je z každé strany dozlatova. Dáme je do mísy, promícháme s cibulkou a podáváme.