Parmice s humrovou omáčkou a noky
Suroviny
- 300 g Brambory vařené
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 160 g Mrkev kořen
- 50 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Česnek
- 1 g Bobkový list
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Fenykl obecný
- 200 g Celer řapíkatý
- 600 g Parmice
- 60 g Karotka
- 160 g Ředkev bílá
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 8 g Sépiový inkoust
- 1000 ml Vývar z humrů
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1046 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 50 g
- Sodík 3483 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 354.8 mg
- Draslík 1673.2 mg
- Vláknina 17172.5 mg
- Vitamín A 17172.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z parmice osolíme, opepříme, vložíme do pánve s polovinou olivového oleje a osmažíme z obou stran. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, mrkev nastrouháme, rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a mrkví, orestujeme, přidáme rajčata, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, fenyklem, promícháme, zalijeme vývarem z humrů a zvolna vaříme zhruba 40 minut. Scedíme a tekutinu vyvaříme na 300 ml objemu. Do téměř vychladlé omáčky přimícháme máslo.
-
2
Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme žloutek, sépiový inkoust a vypracujeme tmavé těsto. Z těsta tvarujeme noky, které zavařujeme asi 5 minut. Řapíkatý celer, mrkev a ředkev nakrájíme na slámu, vložíme do pařáčku, ten položíme nad vroucí vodu a zeleninu krátce povaříme v páře.
-
3
Na talíře upravíme porce ryby, doplníme tmavými noky, zeleninou a přelijeme humrovou omáčkou.