Krkonošská česnečka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 9 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 402 mg
- Vláknina 4970.3 mg
- Vitamín A 4970.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory (4ks) oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pažitku omyjeme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
-
2
V hrnci uvaříme v osolené vodě s kmínem nakrájené brambory.
-
3
Do servírovacích talířů rozdělíme prolisovaný česnek, máslo a chléb, natrhaný na kousky. Do talířů pak nalijeme vodu s měkkými bramborami, opepříme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.