Plzeňské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 544.8 mg
- Vláknina 1871.3 mg
- Vitamín A 1871.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
-
2
Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.
-
5
Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.