Myslivecké lívance
Suroviny
- 50 g Cukr krupice
- 25 g Droždí
- 20 g Cukr vanilka
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 6 dl Mléko polotučné
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 6 polévková lžíce Marmeláda borůvková
- 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 14 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 161.4 mg
- Vláknina 300 mg
- Vitamín A 300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnku rozdrobíme droždí, přidáme krupicový cukr, trochu vlažného mléka a mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a kvásek necháme na teplém místě nakynout.
-
2
V míse smícháme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a mouku, vajíčka, vanilkový cukr, lžíci oleje a špetku soli, vypracujeme řídké těsto a necháme ho v teple vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a zbylý olej a postupně upečeme lívance.
-
4
Upečené lívance potřeme marmeládou, posypeme moučkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a teplé podáváme.