Chlebová polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 266 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 725.7 mg
- Vláknina 16025.2 mg
- Vitamín A 16025.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přilijeme vodu, přivedeme ji k varu, rozpustíme v mí Masox, přidáme nastrouhaný chléb, ochutíme kmínem , opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme ještě přibližně 15 minut vařit.
-
3
Polévku podáváme posypanou jemně nasekanou petrželkou.