Česnekový krém s restovanými liškami a topinkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Česnek
- 20 g Paprika mletá sladká
- 300 g Lišky čerstvé
- 160 g Chléb toastový
- 5 g Petržel kudrnka
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 800 ml Houbový vývar
- 100 ml Smetana na vaření
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1278 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 138.1 mg
- Draslík 325.3 mg
- Vláknina 9583.7 mg
- Vitamín A 9583.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme máslo, na něm orestujeme očištěné lišky, vyndáme a udržujeme teplé. Do másla v pánvi nasypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme houbovým vývarem, osolíme, opepříme, přilijeme obě smetany a vaříme asi půl hodiny, abychom jsme se zbavili moučné chutě. Krém se vyvaří asi o polovinu a zhoustne. Pánev odstavíme, přidáme špetku mletého muškátu, žloutek, prolisovaný česnek a vymícháme do hladkého krému. Plátky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači, posekáme nadrobno petrželku.
-
2
Na talířky nalijeme krém, doprostřed položíme orestované lišky, posypeme mletou paprikou, doplníme krajíčkem toastového chleba, který posypeme petrželkou.