Vepřové plátky na zelenině po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 500 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Pečivo bezlepkové
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 516.9 mg
  • Vláknina 2723.2 mg
  • Vitamín A 2723.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky tvaru silnějších nudlí. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji s mletou paprikou na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní vepřové plátky a zprudka je opečeme z obou stran. Potom vše zalijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka.

  • 2

    Rajčata oloupeme tak, že je nakrojíme do kříže a přelijeme je vroucí vodou. Oloupaná rajčata a papriku, zbavenou jádřince nakrájíme na malé kousky a přisypeme je k dusícímu se masu. Směs dusíme dále tak dlouho, dokud přidaná zelenina nezměkne a nepustí šťávu. Před servírováním rozstrouháme tvrdší bezlepkovou housku a opražíme ji. Hotový teplý pokrm posypeme opraženým bezlepkovým pečivem a podáváme teplé, nejlépe s bezlepkovými těstovinami.

Komentáře k receptu