Kovářská masová jehla na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 50 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 134.5 mg
- Draslík 690.5 mg
- Vláknina 1844.8 mg
- Vitamín A 1844.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Na grilovací jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky masa, plátky slaniny a kolečka cibule, špízy opepříme a potřeme česnekem.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu pečení je podlijeme pivem. Upečené vyjmeme, šťávu zahustíme přimícháním mouky, krátce povaříme a přelijeme jí špízy na servírovacích talířích.