Lesní plody s vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 200 g Maliny
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 g Ostružiny
  • 200 g Zmrzlina vanilková
  • 600 ml Víno červené
  • 120 ml Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 514.3 mg
  • Vláknina 14900 mg
  • Vitamín A 14900 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme portské víno, červené víno, přisypeme cukr a převaříme. Směs necháme vychladnout.

  • 2

    Maliny, borůvky a ostružiny omyjeme, necháme okapat a vložíme do vinného nálevu.

  • 3

    Při podávání lesní plody i s nálevem trochu zahřejeme, upravíme na talířky a doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu