Lesní plody s vanilkovou zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 514.3 mg
- Vláknina 14900 mg
- Vitamín A 14900 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme portské víno, červené víno, přisypeme cukr a převaříme. Směs necháme vychladnout.
-
2
Maliny, borůvky a ostružiny omyjeme, necháme okapat a vložíme do vinného nálevu.
-
3
Při podávání lesní plody i s nálevem trochu zahřejeme, upravíme na talířky a doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny.