Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
Suroviny
- 750 g Jablka
- 400 g Piškoty dětské kulaté
- 150 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Cukr skořicový
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 50 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 139.4 mg
- Vláknina 7240.7 mg
- Vitamín A 7240.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme je do rendlíku s 2,5 dl vody a rozvaříme je na kaši. V misce ve 2,5 dl vody si rozmícháme 2 vanilkové pudinky se 100-150 g cukru (podle toho, jak jsou sladká jablka) a vanilkovým cukrem. Pudinky vlijeme do rozvařených jablek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Jablečnou směs dochutíme citrónovou šťávou. Hrozinky omyjeme a necháme okapat.
-
2
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou. Nalijeme do ní polovinu jablečné směsi, posypeme hrozinkami. Poklademe na ni ve dvou řadách dětské kulaté piškoty. Přelijeme je zbytkem jablečné směsi, znovu na ni poklademe 2 vrstvy piškotů a formu s jablečným dezertem odložíme do druhého dne do chladničky.
-
3
Druhý den dezert vyklopíme a nakrájíme na porce. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přimícháme do ní lžíci moučkového cukru, každou porci ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.