Malostranské vepřové kotlety se šunkou a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 406.5 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku a slaninu nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran prudce orestujeme. Pak je podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. V průběhu dušení kotlety obrátíme, podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
Měkké kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a slaninu.
-
5
Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.