Salát z fazolek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Olej stolní
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 714.7 mg
  • Vláknina 26600 mg
  • Vitamín A 26600 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolky zbavíme vláken, vypereme je, zalijeme teplou vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom fazolky scedíme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Prochladlé nakrájíme na kousky asi 3cm dlouhé a dáme do mísy.

  • 3

    Ve vodě rozpustíme sůl, cukr a přidáme ocet a celý pepř. Převaříme a necháme trochu vychladnout.

  • 4

    Marinádou přelijeme fazolky, promícháme a necháme v lednici vychladit. Před podáváním pokapeme každou porci olejem.

Komentáře k receptu