Pečená směs vepřových vnitřností

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vepřové koleno
  • 0.5 ks Vepřové plíce
  • 10 ks Žemle tuková
  • 10 ks Žemle tuková
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Vepřové srdce
  • 1 ks Vepřová slezina
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 372.3 mg
  • Draslík 527 mg
  • Vláknina 2815.1 mg
  • Vitamín A 2815.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při zabíjačce omyjeme polovinu vepřového srdce, polovinu plic, slezinu a vepřové koleno. Všechno vložíme do hrnce s 2,5-3 litry vody a vaříme s celou cibulí, solí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem doměkka přibližně 90-100 minut.

  • 2

    Přibližně 30 minut před dovařením masa nakrájíme na kostky 10 žemlí (housek), dáme je do velké mísy a zalijeme je vroucí polévkou, aby dostatečně nabobtnaly. Omytá játra nožem naškrábeme a odložíme do druhé misky. Očištěné 2 cibule s česnekem drobně pokrájíme a usmažíme dorůžova na rozpáleném sádle s máslem.

  • 3

    Uvařené maso obereme od kostí a s vnitřnostmi je pokrájíme na malé kousky. Z namočených žemlí vymačkáme přebytečný vývar, přidáme k nim maso, cibuli s česnekem, majoránku, pepř, mleté nové koření, muškátový oříšek a sůl podle chuti. Dobře směs promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (2 lžíce) a zakryjeme poklicí.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 90 minut do zlatohněda.

Komentáře k receptu