Kapří hranolky z jižních Čech

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 344.3 mg
  • Draslík 623.7 mg
  • Vláknina 831.8 mg
  • Vitamín A 831.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vykostíme, omyjeme, osušíme a z filetů nakrájíme kousky o velikosti větších hranolků.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme a v míse smícháme s vajíčky, solí, pepřem a pažitkou. Do tohoto těstíčka naložíme alespoň na hodinu připravené kousky ryby.

  • 3

    V jiné míse smícháme mouku s mletou paprikou. Namarinované rybí hranolky v moučné směsi obalíme a pečeme z obou stran na rozpáleném oleji v pánvi.

Komentáře k receptu