Kynuté švestkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 145 g
- Tuky 11 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 287 mg
- Vláknina 6633.3 mg
- Vitamín A 6633.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V míse do 1 dl vlažné vody nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.
-
3
Ve velké míse k mouce přidáme vejce, špetku soli a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě alespoň 30 minut necháme kynout na teplém místě.
-
4
Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké kousky, vyválíme placičky, na každou dáme švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
-
5
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě se lžičkou soli přibližně 10 minut. Uvařené propíchneme vidličkou.
-
6
Švestkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, přelité rozpuštěným máslem.