Kynuté švestkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Droždí
  • 120 g Tvaroh tvrdý
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4.1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Švestky
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 287 mg
  • Vláknina 6633.3 mg
  • Vitamín A 6633.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V míse do 1 dl vlažné vody nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.

  • 3

    Ve velké míse k mouce přidáme vejce, špetku soli a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě alespoň 30 minut necháme kynout na teplém místě.

  • 4

    Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké kousky, vyválíme placičky, na každou dáme švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.

  • 5

    Knedlíky vaříme ve vroucí vodě se lžičkou soli přibližně 10 minut. Uvařené propíchneme vidličkou.

  • 6

    Švestkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu