Špenátové kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 180 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 80 g Cibulka jarní
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 200 g Špenátové listy mražené
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 167.1 mg
  • Vláknina 1382 mg
  • Vitamín A 1382 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazený špenát posekáme najemno, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme cibulku s česnekem a osmažíme. Do misky nasypeme brambory, osmahnutou cibulku s česnekem, špenát, sýr, přidáme rozkvedlaná vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, mletý muškát a důkladně promícháme.

  • 3

    Menší pekáček vymažeme tukem, naplníme špenátovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut. Pekáček vyklopíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Špenátovou směs nakrájíme na kostky, do každé vpíchneme párátko, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.

Komentáře k receptu