Rakouský knedlík s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.5 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 12845 mg
  • Vitamín A 12845 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a drobně pokrájíme, poté ji v pánvi na 1 lžíci másla osmažíme dorůžova. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a vejce. Občas pečivo promícháme a když je pořádně provlhlé, přidáme hrubou mouku, usmaženou cibulku (bez másla) a znovu důkladně směs promícháme. Z těsta odkrajujeme porce těsta, z kterých vytvoříme kulaté knedlíky a průměru přibližně 6-7 cm. Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme ho rozehřát.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní knedlíky a vaříme je 18-20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a hned podáváme.

  • 3

    Podáváme horké, polité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu