Hovězí závitky s pórkovou směsí
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 dl Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 209.7 mg
- Draslík 530.5 mg
- Vláknina 8982.5 mg
- Vitamín A 8982.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky a promícháme s nakrájenými vajíčky.
-
2
Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme zlehka hořčicí a na ni dáme část cibule a směs pórku s vajíčky. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme vývar, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme zbylou hořčici a přikryté pokličkou dusíme přibližně 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
-
4
Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
-
5
Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.