Rajčata plněná bylinkovým rizotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 1 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 245.5 mg
- Vláknina 3670 mg
- Vitamín A 3670 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián, bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno. Rajčata v horní třetině odřízneme a vnitřek vydlabeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotkua osmahneme ji. Přidáme rýži, orestujeme, podlijeme troškou horkého vývaru, posypeme bylinkami a zvolna vaříme doměkka. Vývar přiléváme postupně. Uvařené rizoto necháme vychladnout, naplníme vnitřky rajčat, upravíme na servírovací mísu a podáváme jako pohoštění.