Masové kuličky pečené
Suroviny
- 50 g Cibule
- 15 g Hořčice
- 6 g Sůl
- 25 g Tuk
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Majoránka
- 40 g Strouhanka
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Bazalka
- 2 g Šalvěj čerstvá
- 500 g Maso mleté - mix
- 20 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 g Saturejka
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 1 g Oregano sušené
- 150 ml Víno červené
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 44.8 mg
- Draslík 141.3 mg
- Vláknina 2252.3 mg
- Vitamín A 2252.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme sušená rajčata a povaříme 10 minut. Rajčata vyjmeme a necháme okapat. Rajčata posekáme nadrobno, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno a rozmícháme v hořčici. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, pokrájená rajčata, bylinkovou hořčici, cibuli, česnek, sůl, pepř, tymián, oregano, majoránku, saturejku a vymícháme masové těsto. Plech vymažeme tukem, z těsta mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
-
2
Podáváme jako teplý předkrm s nějakou pikantní omáčkou nebo dresinkem.