Masové kuličky pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 15 g Hořčice
  • 6 g Sůl
  • 25 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 40 g Strouhanka
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Bazalka
  • 2 g Šalvěj čerstvá
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 20 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 g Saturejka
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 g Oregano sušené
  • 150 ml Víno červené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 44.8 mg
  • Draslík 141.3 mg
  • Vláknina 2252.3 mg
  • Vitamín A 2252.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme sušená rajčata a povaříme 10 minut. Rajčata vyjmeme a necháme okapat. Rajčata posekáme nadrobno, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno a rozmícháme v hořčici. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, pokrájená rajčata, bylinkovou hořčici, cibuli, česnek, sůl, pepř, tymián, oregano, majoránku, saturejku a vymícháme masové těsto. Plech vymažeme tukem, z těsta mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.

  • 2

    Podáváme jako teplý předkrm s nějakou pikantní omáčkou nebo dresinkem.

Komentáře k receptu