Pikantní máslo s červeným pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 117.4 mg
- Vláknina 2145.6 mg
- Vitamín A 2145.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, červený pepř nadrtíme v hmoždíři. Máslo vložíme do skleněné misky, přilijeme šťávu z čerstvě vymačkaného pomeranče, přidáme šalotku, červený pepř, mleté nové koření a důkladně promícháme. Metlou nebo ručním šlehačem vyšleháme.
-
2
Ochucené máslo používáme při přípravě chuťovek, chlebíčků a jednohubek.