Borůvková omáčka staročeská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 2 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 193.7 mg
- Vláknina 12076.8 mg
- Vitamín A 12076.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.
-
2
V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.
-
3
V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.