Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky
Suroviny
- 10 g Sůl
- 300 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
- 1 polévková lžíce Gulášové koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 997 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 318 mg
- Vláknina 4650 mg
- Vitamín A 4650 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli rozsekáme na drobno, česnek utřeme, brambory pokrájíme na menší kostičky. Mleté maso orestujeme s nasekanou cibulí do zlatova v hlubším hrnci.
-
2
Na pánvi připravíme z másla a bezlepkové mouky světlou jíšku, kterou přidáme k orestovanému masu i cibuli. Poté přisypeme do hrnce nakrájené brambory, gulášové koření a mletou papriku. Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud brambory nezměknou.
-
3
Když jsou brambory měkké, přimícháme do polévky utřený česnek i majoránku a ještě chvíli povaříme, aby ji tyto výrazné ingredience provoněly a ochutily.
-
4
Před servírováním polévku ochutíme solí, podáváme ji horkou s bezlepkovým pečivem.