Margot buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Smetana 12% (konzumní)
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 400 g Čokoláda Margot
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 82.7 mg
  • Draslík 191.4 mg
  • Vláknina 3411.2 mg
  • Vitamín A 3411.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 141.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Do mouky přisypeme vanilkový cukr, na hrubém struhadle nastrouháme kokosovou čokoládu Margot, vše promícháme a necháme stranou.

  • 2

    Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přilijeme olej, cukr, mléko. Nakonec vlijeme smetanu a šlehačem všechno rozšleháme. Připravenou mouku pomalu smícháme se směsí, promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  • 3

    Plech vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme přibližně 20 minut.

  • 4

    Upečenou buchtu vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout, potřeme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.

  • 5

    Upečenou buchtu nakrájíme na čtverce, poklademe na dezertní talíře a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu