Margot buchta
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Mouka pšeničná hrubá
- 120 g Smetana 12% (konzumní)
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 50 g Cukr krupice
- 50 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g Poleva čokoládová
- 400 g Čokoláda Margot
- 40 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 29 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 82.7 mg
- Draslík 191.4 mg
- Vláknina 3411.2 mg
- Vitamín A 3411.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 141.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polohrubou mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Do mouky přisypeme vanilkový cukr, na hrubém struhadle nastrouháme kokosovou čokoládu Margot, vše promícháme a necháme stranou.
-
2
Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přilijeme olej, cukr, mléko. Nakonec vlijeme smetanu a šlehačem všechno rozšleháme. Připravenou mouku pomalu smícháme se směsí, promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
-
3
Plech vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme přibližně 20 minut.
-
4
Upečenou buchtu vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout, potřeme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
-
5
Upečenou buchtu nakrájíme na čtverce, poklademe na dezertní talíře a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.