Šťáva z čerstvých hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Kyselina citrónová
  • 400 g Cukr krystal
  • 7 dl Voda pitná
  • 1 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 152.3 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme jadřince a umeleme na masovém mlýnku. Přilijeme 2dl vody, odložíme a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7dní. Poté přecedíme a necháme stát další 3-4 dny, dokud se neusadí kal.

  • 2

    Opatrně slijeme. Cukr s kyselinou citronovou rozmícháme ve zbylé vodě, svaříme a přidáme ke šťávě. Rozdělíme do lahví a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu