Kmínový chléb z podmáslí se sádlem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Bezlepková mouka Promix CH
  • 25 g Sádlo syrové
  • 15 g Droždí sušené
  • 400 ml Mléko - podmáslí
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 41.2 mg
  • Vláknina 1761 mg
  • Vitamín A 1761 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozmícháme v podmáslí, přidáme ocet, bezlepkovou mouku a spolu s ostatními surovinami vymícháme do hladkého těsta. Na přípravu těsta je dobré použít elektrický hnětač pro důladné rozmíchání surovin. Těsto vlijeme do sádlem vymazané chlebové formy a necháme vykynout. Než těsto vykyne, zapneme troubu, aby se zahřála na 220°C. Do trouby dáme před pečením varnou misku s vodou, aby byl chléb dostatečně vláčný. Po vykynutí pečeme chleba v troubě cca 40 minut. Pečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho rozkrájený na krajíce, stejně jako ostatní podobné pečivo.

Komentáře k receptu