Kmínový chléb z podmáslí se sádlem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 7 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 41.2 mg
- Vláknina 1761 mg
- Vitamín A 1761 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozmícháme v podmáslí, přidáme ocet, bezlepkovou mouku a spolu s ostatními surovinami vymícháme do hladkého těsta. Na přípravu těsta je dobré použít elektrický hnětač pro důladné rozmíchání surovin. Těsto vlijeme do sádlem vymazané chlebové formy a necháme vykynout. Než těsto vykyne, zapneme troubu, aby se zahřála na 220°C. Do trouby dáme před pečením varnou misku s vodou, aby byl chléb dostatečně vláčný. Po vykynutí pečeme chleba v troubě cca 40 minut. Pečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho rozkrájený na krajíce, stejně jako ostatní podobné pečivo.