Kompot z čerstvých dřínek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krystal
  • 600 g Dřínky
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně prosypeme cukrem a nakonec zalijeme studenou vodou.

  • 2

    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu