Kompot z čerstvých dřínek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 0 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně prosypeme cukrem a nakonec zalijeme studenou vodou.
-
2
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.