Bramborové lívance s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1353 kcal
- Sacharidy 272 g
- Tuky 14 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 243 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 4590.2 mg
- Vláknina 66600 mg
- Vitamín A 66600 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnku do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme 10 g droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
-
2
Brambory oškrábeme, pečlivě omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim zbylé mléko, mouku, kvásek a špetku soli, vypracujeme řidší těsto a necháme ho vykynout.
-
3
V lívanečníku nebo v pánvi s olejem pak z vykynutého těsta smažíme po obou stranách lívance.
-
4
Podáváme je teplé, pomazané borůvkovým kompotem.