Sirup z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 1 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 165 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 295 mg
- Vláknina 4400 mg
- Vitamín A 4400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3355.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a necháme cca 2 dny kvasit. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
-
2
Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a po chvíli odstavíme. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
-
3
Sirup rozdělíme do lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.