Třešně sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 486.7 mg
- Vláknina 7333.3 mg
- Vitamín A 7333.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5592 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale méně šťavnaté třešně. Omyjeme, necháme okapat a i s peckami rozprostřeme na lísky. Sušíme na slunečném místě při teplotě 30-40 °C po dobu cca 8 hodin. Vypeckované ovoce sušíme delší dobu při nižší teplotě. Jakmile z nich při zmáčknutí nevytéká šťáva, uložíme na suchém a chladné místě.