Sladké brambůrky s medem
Suroviny
- 300 g Brambory
- 60 g Mouka pšeničná hrubá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 špetka Sůl
- 2.2 dl Mléko polotučné
- 6 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 13 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 134.2 mg
- Draslík 361.8 mg
- Vláknina 4570 mg
- Vitamín A 4570 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory dáme do hrnce s 6 dl vody a uvaříme je doměkka. Scedíme, necháme vystydnout, až potom je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme 2 žloutky, hrubou mouku, mléko a sůl. Těsto dobře vymícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta.
-
2
Těsto vykrajujeme lžicí a vkládáme do rozpáleného oleje s máslem. "Brambůrky" smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené poklademe na talíře, pokapeme medem (nešetříme), posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a hned podáváme.