Opékance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 1150.3 mg
  • Vláknina 15500 mg
  • Vitamín A 15500 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme 1 kg brambor, zalijeme vodou a uvaříme ve slupce. Vaříme je 20 minut. Potom scedíme, teplé oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim vejce, sůl, hrubou mouku a těsto vymícháme. Potom dáme na pomoučený vál a dobře rukama propracujeme. Nesmí se lepit. Utvoříme dva válečky o průměru 4 cm. Nožem nakrájíme špalíčky široké asi 3 cm. Plech vytřeme sádlem, špalíčky rozložíme a pečeme v troubě 15 minut na 200°C, potom je lopatkou otočíme a pečeme dalších 6-8 minut do zlatohněda.

  • 2

    Mezitím pokrájíme uzenou slaninu na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.

  • 3

    Upečené špalíčky dáme do mísy, promícháme se škvarečky slaniny, dáme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu