Závitky plněné kuřecí pastou - Chazurha

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Kuřecí maso vařené
  • 60 ml Kokosové mléko
  • 0.5 ks Banány
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.25 ks Citrony
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 5 ks Máta
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 12 ks Rýžový papír
  • 0.5 ks Chilli paprička zelená
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Šťáva karotková
  • 0.27 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 4.6 mg
  • Draslík 746 mg
  • Vláknina 7271.5 mg
  • Vitamín A 7271.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava kuřecí pasty: Cibuli spolu s banánem oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Listy máty, chilli papričku a vařené maso také nakrájíme, přidáme do mixéru, kam ještě přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko. Všechny suroviny rozmixujeme a dáme na 30 minut do lednice.

  • 2

    Snítky koriandru, chilli papričku drobně nasekáme a dáme do vhodné kuchyňské nádoby. Přidáme mrkvovou šťávu, rybí omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, vlijeme sezamový olej a nakonec med. Všechny suroviny důkladně promícháme a odložíme do lednice.

  • 3

    V misce s vodou namočíme rýžový papír, rozložíme ho na pracovní plochu. Na každý papír položíme lžící kuřecí pasty, papír zabalíme do závitku. Tak pokračujeme až do skončení pasty a rýžového papíru.

  • 4

    Připravené závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi tak 5 minut.

  • 5

    Dozlatova smažené a křupavé závitky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porci. Ke každé porci přidáme připravenou omáčku, do které se namáčí závitky a hotové jídlo podáváme.

Komentáře k receptu