Povidla švestková ochucená rumem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 1 dl Rum
  • 2 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.5 mg
  • Vláknina 4666.7 mg
  • Vitamín A 4666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Umeleme na masovém mlýnku a kaši přemístíme do hrnce. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Poté přisypeme cukr a znovu společně provaříme. Do hustých povidel přidáme rum, důkladně promícháme a ihned je rozdělíme do čistých skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu