Neslazená švestková povidla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 2 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.7 mg
  • Vláknina 4666.7 mg
  • Vitamín A 4666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky, vypeckujeme a nasypeme do kastrolu. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Horká povidla rozdělíme do čistých skleniček, naskládáme je do pekáče a ve vyhřáté troubě necháme zasušit.

  • 3

    Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu