Sýrovo-salámový špíz s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 278.7 mg
- Draslík 589.5 mg
- Vláknina 3505 mg
- Vitamín A 3505 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer nakrájíme na kolečka 1 cm silná a 3 cm průměr. Uvaříme v osolené vodě asi 4 minuty, necháme vychladnout.
-
2
Salám nakrájíme na stejná kolečka jako celer, sýr na čtverečky 1 cm silné a 3 cm hrana. Celer trochu opepříme a střídavě napichujeme na špíz.
-
3
Obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance, dvakrát. Smažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.
-
4
Zdobíme petrželkou.