Smažený hermelín se šunkou
Suroviny
- 10 g Olej slunečnicový
- 300 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100 g Šunka dušená
- 80 g Omáčka tatarská
- 4 g Sůl
- 10 g Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Brambory vařené
- 50 g Máslo čerstvé
- 160 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 45 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 151.8 mg
- Draslík 347.5 mg
- Vláknina 5890 mg
- Vitamín A 5890 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hermelín nakrájíme na silnější plátky, šunku na tenké plátky, plátky hermelínu zabalíme vždy do jednoho plátku šunky. Můžeme také hermelín nechat vcelku, podélně ho rozkrojit a mezi dvě půlky vložit plátek šunky.
-
2
Do misky nalijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme vejce, osolíme, přikápneme olej, pivo a důkladně promícháme. Zabalený hermelín namočíme v tomto těstíčku a smažíme v rozpáleném másle dozlatova.
-
3
Hermelín upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.