Nevařený sirup z ostružin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Ostružiny
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 110 mg
  • Vláknina 7066.7 mg
  • Vitamín A 7066.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a důkladně promícháme s 1 kg cukru. Přemístíme do větší sklenice a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny, až se cukr zcela rozpustí. Mezitím občas promísíme.

  • 2

    Poté směs necháme zvolna překapat přes plátno do čisté nádoby. Rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme na chladném a suchém místě.

  • 3

    Ostružiny, které nám zůstaly na plátně, můžeme dát opět do sklenice, zalijeme 2,5 dl vody a necháme stát další 2 dny. Poté prolisujeme, přecedíme přes plátno do kastrolu, smícháme s 500 g cukru a necháme přejít varem. Rozdělíme do vyhřátých lahví, uzavřeme a zabalíme do deky. Po vychladnutí uložíme v temné a suché místnosti.

Komentáře k receptu