Kuřecí plátky se salátem a cherry rajčátky
Suroviny
- 400 g Brambory
- 500 g Salát ledový
- 4 ks Kuřecí prsa
- 10 ks Rajčata
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.34 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Omáčka tatarská
- 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 15 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1965 mg
- Vláknina 14900.2 mg
- Vitamín A 14900.2 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso z prsních řízků pokrájíme na plátky. Česnek si na prkénku rozetřeme se solí. Maso vložíme do mísy, posolíme ho a popepříme. Vložíme k němu utřený česnek, tatarskou omáčku a promícháme. Uložíme do chladničky, kde ho necháme půl hodiny odležet. Později vyndáme z ledničky, přisypeme trochu hladké mouky a opět promícháme. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme prudce po obou stranách.
-
2
Natrháme listy salátu, omyjeme a nasekáme na kousky. Jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka a promísíme s kousky salátu. Přidáme na půlky rozkrájená cherry rajčátka a přidáme trochu tatarské omáčky. Salát servírujeme společně s osmaženými plátky kuřecího masa.