Veka zapečená se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Veka
  • 200 g Sýr Čedar
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rajčata
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1172 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 307.8 mg
  • Draslík 279.4 mg
  • Vláknina 1795 mg
  • Vitamín A 1795 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou veku nakrájíme na plátky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno. Plátky veky jenom lehce namočíme v mléce, aby se nerozpadly, potom je obalíme rozkvedlaným vejcem a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Zbytek vajec rozkvedláme v mléce, přidáme polovinu sýru, sůl, pepř, plátky osmažené veky vyskládáme do pekáčku, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut, až sýr na povrchu zezlátne.

  • 2

    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a obložíme plátky rajčat. Celý pokrm posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu