Brambory zapečené s hříbky a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory rané
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Čedar
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1107 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 396.1 mg
  • Vláknina 6365 mg
  • Vitamín A 6365 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory i se slupkou dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do trouby a pečeme asi 15 až 20 minut. Mezitím očistíme hříbky nebo jiné tvrdší houby, nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, osmahneme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme a odstavíme. Pečené brambory přepůlíme, vyskládáme do zapékací misky, pokryjeme houbovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny.

  • 2

    Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu