Brambory zapečené s hříbky a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1107 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 156.4 mg
- Draslík 396.1 mg
- Vláknina 6365 mg
- Vitamín A 6365 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové brambory i se slupkou dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do trouby a pečeme asi 15 až 20 minut. Mezitím očistíme hříbky nebo jiné tvrdší houby, nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, osmahneme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme a odstavíme. Pečené brambory přepůlíme, vyskládáme do zapékací misky, pokryjeme houbovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny.
-
2
Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.