Nadívaný králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 153.6 mg
- Draslík 887.5 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka omyjeme, vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme a podusíme na tuku s kouskem slaniny a nakrájenou cibulí.
-
2
Připravíme si nádivku - utřeme vejce s máslem a houskami namočenými v mléce. Přidáme nakrájenou petrželku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a když máme maso napůl udušené, tak nádivku navrstvíme na povrch.
-
3
Pokopeme tukem a dáme zapéct do trouby dočervena.
-
5
Podáváme se zeleninovým salátem.