Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 35 g
- Sodík 4580 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 193.7 mg
- Vláknina 9389.8 mg
- Vitamín A 9389.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky.
-
2
Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
-
3
V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme.
-
4
Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
-
5
Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
-
6
Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.