Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 4580 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 193.7 mg
  • Vláknina 9389.8 mg
  • Vitamín A 9389.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky.

  • 2

    Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme.

  • 4

    Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.

  • 5

    Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.

  • 6

    Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu