Salát z hlávky podávaný se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 36.6 mg
- Vláknina 2290 mg
- Vitamín A 2290 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu ke šlehání si ušleháme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na malé kousky a promícháme s ušlehanou smetanou, přidáme 1 lžičku cukru a špetku soli. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve vodě. Promícháme šlehačkový dresink s listy salátu. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení.