Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 940 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 311.5 mg
- Draslík 300.3 mg
- Vláknina 3191 mg
- Vitamín A 3191 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a překrojíme napůl. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a zbytek nakrájíme na proužky, kulaté formičky vymažeme máslem, po obvodu vyskládáme zeleninu, posypeme posekanou petrželkou, vejce rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přidáme muškát a vlijeme do formiček asi tak do poloviny, formičky vložíme na vyšší plech, podlijeme vodou, aby voda sahala do poloviny formiček, a v této vodní lázni pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček, posypeme čedarem a vrátíme na pět minut do trouby, aby se sýr trochu zapekl.
-
2
V rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme drobně nakrájenou bílou cibuli, osmahneme, přidáme nakrájené lišky a společně smažíme dohněda. Přilijeme řidší smetanu, trochu vody, osolíme a dusíme, až se tekutina z části vyvaří a omáčka zhoustne.
-
3
Zeleninové košíčky upravíme na talířky a doplníme liškovou omáčkou.