Kuskusový salát s mortadelou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Kuskus
  • 120 g Okurka salátová
  • 50 g Salát Rosso
  • 3.33 g Olej slunečnicový
  • 160 g Mortadella
  • 50 g Salát Lollo Biondo
  • 320 ml Vývar zeleninový
  • 5 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 307.7 mg
  • Vláknina 6312.5 mg
  • Vitamín A 6312.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy nakrájíme na proužky, mortadellu na kostičky, okurky na plátky. Zeleninový vývar přivedeme k varu, odstavíme, do horkého vývaru nasypeme kuskus, zakryjeme a necháme bobtnat. V pánvi na oleji orestujeme kostičky mortadelly a necháme vychladnout. Nabobtnalý kuskus opatrně promícháme vidličkou a necháme vychladnout. Kuskus smícháme s mortadellou, na talířky položíme plátky okurky, na ně upravíme kuskus se salámem a ozdobíme proužky salátu. Nakonec pokapeme balsamicovým octem.

Komentáře k receptu