Topinambury po živanicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Topinambury
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Bílá cibulka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Sirup kopřivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20.1 mg
  • Vláknina 1675.4 mg
  • Vitamín A 1675.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nakrájíme je nahrubo. Očištěné topinambury rozkrájíme na plátky.

  • 2

    Plátky topinabur naskládáme na pánev, kam jsme předtím vlili olej a přisypeme ještě nasekané kousky cibule a česneku. Osmahneme topinambury s cibulí a česnekem. Zalijeme kopřivovým sirupem, který necháme, aby zkaramelizoval.

  • 3

    Pečené topinambury servírujeme jako přílohu k opečenému uzenému masu.

Komentáře k receptu